Ezrek tiltakoznak a torrentervin.org ellen

Tegnapról már nyilvánosságra került a hír, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fájlcserélő szolgáltatást indít a torrentervin.org internetes címen. Délre már több ezren tiltakoztak az utcákon, nehogy az Afilias Limited bejegyezze az igényelt címet. A tüntetők kegyeleti okokra hivatkoznak.

„Torrent Ervin – a híres pataki hajós – mindig is a fájlmegosztás ellen harcolt. Ervin egy hihetetlenül önző ember volt, aki soha nem osztott meg semmit senkivel. Emlékében okoznánk maradandó kárt, ha engednénk, hogy az emberek az ő nevével fémjelzett url-en bármi közösködéssel kapcsolatos szolgáltatáshoz férnének hozzá. Imigyen szeretnénk jelezni, hogy sem közszolgálati, sem közösségi oldalt, semmit, aminek a köz-höz köze van nem engednénk itt működtetni. Emlékőrző társulatunk még tanakodik rajta, hogy mi foglaljuk le a domain minden verzióját, és azokon Camus Közöny című művét jelentessük meg, mint egy köztes megoldást.” – mondta el riporterünknek a tiltakozás vezetője.

A fiatalon elhunyt sportember felesége ekként nyilatkozott az esetről: „Tényleg nem hiszem, hogy Ervinen keresztül bármit is meg lehetne osztani. Amikor együtt hajóztunk le a Szuha patakon, akkor sem osztotta meg velem vitorlását, csak mögötte, az árral küzdve követhettem őt, bár az kétségtelenül igaz, hogy reggelenként dobott nekem egy-egy konzerv olajoshalat, ha szépen csücsörítettem fókahang-utánzás közben. Amíg élt, azon is sokat dohogott, hogy az én (asszonyi) nevemet – Torrent Elvira – használták fel a vasúti menetrend ingyenes terjesztéséhez.”

Az nCORE és a bitHUmen üzemeltetői közös levélben nyilatkoztak, miszerint: „Ha a torrentervint megnyitják, mi bezárunk a faszba!” A komoly fenyegetést tartalmazó mondatot rendőrségi pszichológusok megvizsgálták, és bizonyíthatónak érzik, hogy lopott nyomtató-diverrel operáltak a bűnelkövetők.

Torrent Ervin két sporttársa, Pataki Attila és Hajós András is megjelent az eseményen, és együtt humoros cigánynótákat énekeltek a gyászoló tüntetőknek, akik közé pár Fradi-szurkoló keveredett, és módszeresen szétverték az eseményt, ezzel kifejezve szimpátiájukat az ügy iránt.

Minderről az Országos Rendőr-főkapitányság csak azt nyilatkozta: „A melegfelvonulást jobban élveztük, bár ma jobb idő volt.”

A könyvtár képviselői egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy szándékukat fenntartják-e, de már bemutatták Eleket, a kecskét, akinek a beleiből meg kívánják jósolni a helyes lépést. Elek orvosa szerint a páciense mostanában túl komolyan vette a káposztadiétát, ami súlyosan befolyásolhatja a jóslat kimenetlét. Schorbert Norbi felajánlott pár Update-1-es DVD-t, hogy azzal javítsa a művelet sikerének esélyeit.

Tintenfisch Paul eleddig pártatlan maradt.

This entry was posted in Könnyed, Reakció and tagged . Bookmark the permalink.