A pápa meglátogatta a beteges hajlamú kisfiút.

XVI. Benedek pápa a megbocsájtás nevében kereste fel a cellájában sínylődő Bertandot, a belga papofil kisfiút, akit ma reggel kaptak el svájci gárdistái, amikor meztelen altesttel a pápamobil üvegkalickájára vetődött.

XVI. Benedek feldúlt arccal bújt elő Bertrand magánzárkájából, megtörölte homlokát, és csak annyit mondott: „Alig bírtam leszedni magamról.”

Kérdésünkre az egyházfő elmondta, hogy kötelességének érezte, hogy a helyes útra terelje ezt a megtévedt lelket, de nem bírt a benne élő gonosszal. „Ördögűző kell ide, nem más. Komolyan mondom, megszállott a kis köcsög.”

XVI. Benedeket épp orvoscsapata – akit még II. János-Páltól örökölt meg – vizsgálta, lelkesen és alaposan, hogy bármi jelét vegyék illetéktelen behatolásnak, amikor az egyházfő arról panaszkodott, hogy a kis Bertrandnak valóban fétise a csuha. „Azt mondta, imádja, amikor a riadt kis papócák Bibliai idézetekkel próbálják őt lecsillapítani. Azt mondta, ő már a megváltó emlegetésére is felizgul. Kipróbáltam, tényleg.”

Amerikai papok egy csoportja azonban ellenérzését fejezte ki a fiatal fiú meghurcolásával kapcsolatban. Ahogy mondták: „Szerintünk kedves, megértő szavakkal többet lehetne elérni nála, mint ezzel a cella, meg fenyítés dolgokkal.” Meg is alapították a Free Bertrand Immediately nevű szeparatista papcsoportot.

Több civil szervezet jelezte, hogy csatlakozna a frissen megalakult FBI-hoz, és ezzel egyben az egyház áldását is kérik másodlagos céljukra, hogy internetforgalmukat hivatalos engedéllyel se lehessen monitorozni. Az amerikai kormány egyelőre hallgat. Meg nem erősített források szerint az egyik ilyen szervezetnek Barack Obama is (levelező) tagja.

Az FBI (a korábbi) határozott kérést fejezte ki a pápa felé, hogy legújabb egyházi szervezetét azonnal neveztesse át. Erre a pápa csak annyit felelt: „Inkább feloszlatom az egészet a faszba!” Hogy mit értett „az egész” alatt, arról nem volt hajlandó nyilatkozni.

This entry was posted in Könnyed and tagged . Bookmark the permalink.